Увага: Дана волонтерська діяльність розвиває комунікаційні навички, толерантність та світогляд. Ти матимеш можливість подивитися на життя в іншій країні зсередини та вивчити іншу культуру та мову.

Основні вимоги до ВСІХ волонтерів:

  • 18-30 років (це вимога Європейської Комісії, ми не можемо ніяким чином вплинути на цю вимогу);
  • Українське громадянство;
  • Хоча б базова англійська
  • Наявний закордонний паспорт.

Умови для всіх волонтерів:

  • оплачений проїзд з місця проживання до Гдині (туди і назад);
  • кишенькові гроші 120 євро/місяць;
  • бл. 100 євро/місяць на харчування;
  • проїзний на локальний транспорт;
  • сертифікат, який визнає набуті компетенції;
  • курси польської мови;
  • оплачене страхування;
  • обов’язкова участь в передвиїзному тренінгу;
  • заборонено паралельно працювати чи вчитися.

Якщо вас зацікавила одна з перерахованих можливостей і у вас з’явились питання – їх можна поставити листом на мейл: olenkoglazkova@gmail.com.

При заповненні анкети відправляючою організацією просимо вказувати КІПЦ “Європейський Клуб” (ми Вас з радістю відправимо і допоможемо з документами, підготовкою і реадаптацією):

Sending organization: Kremenchuk informative-elucidative center “European Club”

PIC: 945867759

EI number / Quality label number: 2019-1-PL01-ESC52-065888

Phone: +380501449467

E-mail: euroclub.kremen@gmail.com

Address: Sofijivska str., 36b, Kremenchuk 39617, Ukraine

Contact person: Olena Glazkova

Contact e-mail: olenkoglazkova@gmail.com

  1. Фонд DOGTOR працює з людьми з порушенням розвитку та впроваджує терапії з залученням – http://cwm.org.pl/wolontariat-miedzynarodowy/140/2 

Де: Фонд DOGTOR (місто Гдиня, Польща)

Коли: 01.04.2020 – 31.03.2021 (12 місяців)

Хто ми: Ми працюємо в галузі терапії за допомогою тварин (собак). Таким чином намагаємося допомогти людям (в основному дітям) з порушеннями розвитку (напр. аутизм, синдром Дауна…). Також проводимо навчання для собак, і показуємо дітям та підлітками як правильно поводитися з собаками. Ці заходи проходять у школах, дитячих садочках, лікарнях, та інших інституціях.

Додаткова інформація про нас й нашу роботу може буде знайдена у цьому відео: https://www.youtube.com/watch?v=nBl_9fDR23k                                                                                                                  

Хто може податись: Відкрита та чесна особа з добрими комунікаційними навичками.  Вітаються люди, які люблять тварин та і з радістю будуть працювати з дітьми й людьми з інвалідністю. Також наявним має бути готовність кооперації та роботі в команді. В цілому волонтер/ка має прагнути знайти себе та використовувати свою креативність та фантазію на розвиток роботи усієї команди.

Основні обов’язки: Волонтер/ка буде залучений/на до повсякденного життя організації та буде брати участь у всіх напрямках діяльності організації (спілкування з клієнтами та робота в офісі, допомога терапевту у майстер класах та ін.) Також у обов’язки волонтера/кі можуть входити фотографія та дизайн листівок та плакатів. Вибір та тренування собак для терапій буде додатковим обов’язком волонтера/кі.

Граничний термін подачі заявки: 27 січня 2020 року. 

Онлайн-заявка є тут: https://docs.google.com/forms/d/1piKW4nGuKHBfwhT77SnpSw858aYv5DubyxH6PO0Uo2Q/viewform?edit_requested=true

Короткий інфопак: http://cwm.org.pl/pliki/project_description_dogtor_foundation_761.p

2. Фонд ADAPA працює з дорослими з аутизмом та іншими порушеннями розвитку – http://cwm.org.pl/wolontariat-miedzynarodowy/530/2

Де: Фонд ADAPA (місто Гдиня, Польща

Коли: 01.04.2020 – 31.03.2021 (12 місяців)

Хто ми: Ми працюємо в галузі освіти, реабілітації, соціальної допомоги та терапії. Ми розширюємо знання суспільства про спектр аутизму та інших порушень розвитку. Фонд – основа Occupational Therapy Workshops (OTW, семінари з професійної терапії), які призначені для практичної підготовки професійних та соціальних навичок наших учасників. Волонтер зможе допомагати безпосередньо терапевтам OTW робити терапію більш безпечною.

Докладніше про роботу в організації за посиланням нижче:

https://www.youtube.com/watch?v=4YOWU990SEE

Хто може податись: Відкрита особа, яка розуміє і терпима до тих, хто відрізняється. Волонтер/ка повинен/а бути гнучким/ою і розумним/ою. Людина повинна представити певний рівень емпатії, щоб мати можливість керувати цим типом життя. Слід також зазначити, що часто наші учасники вільно виражають себе, а також проявляють свою прихильність, не беручи до уваги, чи комфортно цій людині або готова вона до цього чи ні. Саме тому волонтери не повинні фобічно реагувати на прояви прихильності та фізичного контакту в цілому і мати доброзичливе ставлення до світу. Вітається, якщо волонтер/ка зацікавлений/а у терапії осіб з спектром аутизму та інших порушень розвитку.

Основні обов’язки:

Волонтер буде мати можливість працювати напрямку з терапевтами у Професійних терапевтичних семінарах, допомагаючи з метою забезпечення більш безпечної терапії.

Граничний термін подачі заявки: 27 січня 2020 року.

Онлайн-заявка є тут: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdhdOTJ2ryr04lU4QxxmPa-JN-z11jra7_65PV_818BdFY12A/viewform 

 Короткий інфопак:  http://cwm.org.pl/pliki/informacja_732.pdf

 3. Центр науки «Експеримент» (місто Гдиня, Польща) – активне навчання в інтерактивному музеї – http://cwm.org.pl/wolontariat-miedzynarodowy/543/2

 Де: Центр науки «Експеримент» (місто Гдиня, Польща)

Коли: 01.04.2020 – 31.03.2021 (12 місяців)

Що: Центр науки «Експеримент» – це установа, де волонтери можуть проводити час та працювати з людьми різного віку та різних національностей, які є нашими гостями. Волонтер має можливість дослідити інтерактивну виставку, розширити свої знання та творчі здібності.

Хто може податись: Волонтер повинен бути комунікативним і відкритим для нового досвіду, творчого та винахідливого. Вітається, якщо волонтер володіє базовими знаннями англійської мови та бажає вивчати польську мову, що сильно допоможе в повсякденному житті волонтера/ки і дозволить йому/їй більше бути залученими до життя організації. Центр шукає волонтерів та волонтерок. Волонтер/ка повинен/а бути зацікавлений/а у методах активної освіти, відкритим/ою для людей з інших країн та культур, а також співпрацювати та працювати в групі. Він/вона повинен бути відкритим, для розвитку власної творчості та бажанням розвивати свою особистість.

Основні обов’язки: Волонтер дізнається про методи активної освіти. По-перше, волонтер буде ознайомитися з усією виставкою, а також з кожним експонатом окремо.

Він / Вона буде спостерігати за діяльністю, яка проводитиметься та ознайомиться з обов’язками інших гідів-освітян.

Запропоновані завдання волонтера:

  • представлення виставки групам гостей;
  • підготовка та демонстрація експериментів для і з гостями;
  • підготовка та проведення різноманітних заходів для груп дітей та молоді;
  • участь в активностях на свіжому повітрі , на наукових фестивалях;
  • підготовка та проведення майстерень для сімей.

Граничний термін подачі заявки: 27 січня 2020 року.

Онлайн-заявка є тут: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfJI0ZD5mKlKzYDDef1nBNrdhkixoU3bijfL3NSIRVgdwdr1A/viewform

Короткий інфопак: http://cwm.org.pl/pliki/project_description_experyment_science_centre_602.pdf

4. Публічна бібліотека «Станція «Культура» (місто Румія, Польща) – втілення міждисциплінарних активностей, пов’язаних з літературою, музикою, візуальним мистецтвом та мультимедіа – http://cwm.org.pl/wolontariat-miedzynarodowy/516/2

 Де: Публічна бібліотека «Станція «Культура» (місто Румія/Гдиня, Польща)

Коли: 01.04.2020 – 31.03.2021 (12 місяців)

Що: Бібліотека реалізує міждисциплінарні заходи, пов’язані з літературою, музикою, образотворчим мистецтвом та мультимедіа, що виникають з потреб місцевої громади. Наша культурна пропозиція спрямована на всі соціальні та вікові групи. Користувачі наших бібліотек – переважно діти та молодь, сім’ї та люди похилого віку. Волонтер буде працювати головним чином на «Станції «Культури». «Станція «Культура» – це головна бібліотека та сучасний культурний центр. Більшість культурних та освітніх заходів проводяться тут. Співпраця з асоціаціями та хобі-групами розширює сферу нашої діяльності. Ми систематично організуємо зустрічі з письменниками, мандрівниками та іншими цікавими людьми, музичними концертами, виставами театру для дорослих та дітей. Ми організовуємо конференції, майстерні (театр, філософія, фотографія, танці), уроки бібліотеки, читання, вистави.

Про очікування від волонтера можна більше дізнатися з промо-відео: https://www.youtube.com/watch?v=B605Si97xDA

Хто може податися: Волонтер/ка зацікавлений\на у роботі у сфері графічного дизайну та соціальних мереж, який/а хоче організувати культурні події,  любить проводити час з дітьми, вміє з ними спілкуватися і хоче (не проти) брати участь у заходах  пов’язаних з мистецтвом, музикою та акторством. Вміння користуватися базовими комп’ютерними програмами, а також графічним, відео- та/або фото обладнанням вітаються. Мають бути наявними комунікаційні навички та відкритість новому досвіду, креативність та винахідливість. Також привітаються знання англійської та готовність вивчати польську мову й отримувати навички з роботою з базовими та графічними програмами, а також з додатками соціальних мереж. Це би допомагало волонтеру у повсякденному житті та дало би можливість бути більш залученням до роботи та життя організації.

Граничний термін подачі заявки: 27 січня 2020 року.

Онлайн-заявка є тут: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdrG2xn2lA-bgtNUr_N9yzWsNR6aJ_xdzIbMXP5PisnMTHnUg/viewform

Короткий інфопак: http://cwm.org.pl/pliki/project_description_culture_station_777.pdf

 

Liked it? Take a second to support us on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Від jakov

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

European Solidarity Corps    Eastern Europe & Caucasus Resource Centre    Громадські ініціативи України