«В бібліотеці має бути тиша!» (с) Чи все ж таки ні? Пропонуємо вашій увазі новий формат бібліотеки! Тут не панує тиша, можна розмовляти з книгами, ставити їм питання, пити чай з печивом й приходити зі своїми пиріжками! Здається, що це божевілля? Зовсім ні. Запрошуємо на Живу Бібліотеку до Простору Ідей 22го листопада. Починаємо о 14й. Приходьте й зазирніть глибше під обкладинку!

Що ж таке Жива Бібліотека? Це унікальний просвітницький захід, який допомагає розвінчувати стереотипи. В ролі «книг» виступають люди з цікавим життєвим досвідом. Так само, як у звичайній бібліотеці читачі можуть обрати книгу на цікаву для них тему й задати людині-«книзі» різні питання.

“Книжками” є люди, щодо яких у суспільстві існують певні упередження. Кременчужан запрошують на читання таких книг: «Греко-католик», «Мусульманка», «Мусульманин», «Екс-ув’язнений», «Екс-міліціонер», «Представник ЛГБТКІ-спільноти». Як і в звичайній бібліотеці, читач має пам’ятати, що не можна нищити книжки, малювати на полях, тобто, варто повернути її назад у бібліотеку в такому ж фізичному та психічному стані. Звичайно ж, у “Живій бібліотеці” не буває дурних, незручних або гострих питань; так само немає місця для образ – словесних чи фізичних.

Захід відбуватиметься в рамках Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно права людини Docudays UA в Кременчуці. Для нашого міста це буде 2й подібний досвід. Сподіваємося, що він буде позитивним. Ні бійтеся розвінчувати власні уявлення про ті чи інші групи людей!

А ввечері запрошуємо до Простору Ідей на 20:00 на Ніч кіно! Більше про фільми – https://vk.com/docudays2014kremen

* * *

ХІ Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини в Кременчуці реалізується Кременчуцьким інформаційно-просвітницьким центром «Європейський Клуб» спільно з Управлінням культури і туризму виконкому Кременчуцької міської ради, Центральною бібліотекою для дорослих імені О.М.Горького, Кременчуцьким національним університетом імені Михайла Остроградського, Олександрійським районним будинком культури, Олександрійським училищем культури, Кіноклубом «Відкрий очі», Центральною публічною бібліотекою для дорослих, м. Комсомольськ, громадською організацією «Центр розвитку дитини і сім’ї «Родіс».

11 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбувається в Україні за підтримкиуряду Швеції.

Партнери: Державне агентство України з питань кіно, Міжнародна мережа кінофестивалів з прав людини, фестиваль Movie that Matter.

Організатори фестивалю Docudays UA: Українська Гельсінська спілка з прав людини, громадська організація «Південь», Херсонський обласний фонд милосердя і здоров’я, громадська організація «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».

Liked it? Take a second to support us on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Від olesus

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

European Solidarity Corps    Eastern Europe & Caucasus Resource Centre    Громадські ініціативи України