Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/prosti02/prostir.org.ua/www/wp-content/themes/newsup/single.php on line 88

КІПЦ Європейський клуб шукає молодих людей в віці від 18 до 29 років, які розмовляють іспанською та англійською мовами, вмотивовані та відкриті до змін і хочуть стати волонтерами Європейської волонтерської служби (EVS).

Волонтаріат триватиме з 2 лютого 2017 до 31 січня 2018 року в молодіжному центрі Альбасете, Іспанія.

Молодіжний департамент мерії Альбасенте займається розробкою місцевої молодіжної політики. Напрямки його діяльності:

– УЧАСТЬ. Має на меті підтримати залучення молодих людей, надаючи ресурси, поради та інформацію заради створення можливостей для громадської участі молоді. Це завдання реалізують:

  1. OPJA – служба інформації і підтримки ініціатив, розроблених молодими людьми (асоціації або неформальні групи).
  2. МЕРЕЖА МОЛОДІЖНИХ ЦЕНТРІВ: самоорганізовані простори, відкриті для молодіжних ініціатив, що пропонують інформування і навчання у вільний від основної діяльності час. Мережа налічує 7 молодіжних центрів.
  3. БАНК ІНСТРУМЕНТІВ ДЛЯ МОЛОДІ – допомога у підготовці документів та інструментів для молоді, яка ініціює культурні або спортивні заходи, відкриті для міста.
  4. ВОЛОНТЕРСТВО – Підтримка і поширення молодіжного волонтерства в місті. Цей підрозділ надає інформацію і підтримку волонтерським організаціям та молодим людям, які хочуть бути волонтерами. Він також підтримує кілька муніципальних волонтерських проектів: програма міжпоколіннєвого волонтерства La Gramola; стипендійна програма для дітей та підлітків Aprendiendo; програма для дітей з організації вільного часу та подорожей Ocioteca; програма мовних обмінів Torre de Babel; культурне та спортивне волонтерство.

– ВІЛЬНИЙ ЧАС І КУЛЬТУРА: Молодь може у свій вільний час отримати досвід і навчальні можливості. Центр підтримує проекти, які поширюють ідеї рівності, поваги, міжкультурних цінностей методами неформальної освіти.

– ДОВГОТРИВАЛІ АКТИВНОСТІ (інтернет-центр, молодіжний клуб, молодіжна радіостанція, цифрове телебачення з програмами для молодих людей, циркова школа); Pillaos por la diversion: тримісячна програма активного проведення вільного часу.

– ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я: запобігання ризикам, пов’язаним з поведінкою молоді. Вона реалізує два проекти: профілактика зловживання наркотиками Alcazul і програма інформування та тренінгів на тему сексуальності Asexorate.

– МОБІЛЬНІСТЬ: семінари про поїздки і подорожі; програма мовних обмінів «Hello Europe»

– ЦЕНТР ІНФОРМАЦІЇ ДЛЯ МОЛОДІ: Інформація про проекти, події, стипендії і т.д., які можуть зацікавити молодь.

Волонтер буде працювати з різними цільовими групами: літні люди, діти, молодь, інші волонтери організації.

Завдання для волонтера:

  • Допомога в організації щоденних (або з інтервалом у 2-3 дні) волонтерських спортивних, культурних та інших заходів для молоді, людей старшого віку, дітей …
  • Участь у промоції діяльності організації (інформаційні бюлетені, блог, листівки та інша інформація)
  • Участь у промоції EVS і Еразмус+;
  • Створення оціночних матеріалів для учасників
  • Вести блог, розповідаючи власні історії, історії волонтерів і проектів з регіону;
  • Організація вільного розмовного клубу своєю рідною мовою для зацікавлених молодих людей
  • Вивчення іспанської мови та культури
  • Допомога в розвитку Молодіжного центру через організацію та підтримку заходів для молоді, поширення необхідної інформації для громади, втілення власних пропозицій щодо поліпшення процесу комунікації
  • Допомога в організації великих заходів у молодіжному центрі (День Європи, Молодь в русі, День без автомобіля, День волонтерства, Молодіжний інформаційний день тощо)
  • Пропонувати і реалізувати власні ідеї
  • Поширювати інформацію для молоді в школах та інформаційних пунктах у місті
  • Організація та проведення екскурсій по Молодіжному центру

Критерії та вимоги до волонтерів

  • Вік 18-29 років;
  • Громадянин/ка України;
  • Наявний закордонний паспорт;
  • Готовність жити й працювати в громадській організації увесь рік, поки триватиме проект;
  • Мотивований інтерес бути волонтером і брати участь у проекті;
  • Досвід у розвитку волонтерства та роботі з молоддю.
  • Відкрита до інших культур людина, яка готова вчити і вчитися.

Перевага надаватиметься кандидатам, котрі мають необхідні навички для розвитку проекту (знання Office, іспанська, соціальні та комунікативні здібності, вміння активно слухати, орієнтація на допомогу, досвід роботи з молоддю і в європейських програмах для молоді, використання нових технологій, інші навички, що можуть бути корисними для волонтерської діяльності (рукоділля, дизайн, музика, спорт …)

Молодіжний центр шукає динамічну, товариську, толерантну людину, яка готова розвиватися і знає,  що вона хоче зробити. Вона повинна бути мотивована, комунікабельна, гнучка і творча, готова вивчати іспанську мову, здатна працювати в команді. Центр шукає людей з цікавими хобі та своїми власними ідеями. Сильна мотивація, бажання бачити і робити щось нове, цікавість до світу й інших культур вітаються!

Всіх кандидатів просимо надіслати мотиваційний лист та CV (Curriculum Vitae, Europass format) англійською мовою на електронну адресу olenkoglazkova@gmail.com до 28го серпня 2016 року. В темі листа необхідно вказати EVS_SPAIN. Питання? Дзвоніть – 0501449467 або 0982396518 Альона (до 15 серпня зв’язок може періодично зникати, тому будьте наполегливимиJ).

Результати відбору будуть повідомлені на початку вересня. Організація залишає за собою право не  пояснювати чому обрали (або не обрали) того чи іншого кандидата.

 

Liked it? Take a second to support us on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Від olesus

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

European Solidarity Corps    Eastern Europe & Caucasus Resource Centre    Громадські ініціативи України